Zondag, 7 februari 2016

Welkom op de site die nieuws en achtergronden brengt over de zondag hoofdklasse C.

Naam
Wachtwoord
» Registreren?
» Pwd vergeten?
Belangrijkste nieuwsitem

Transferoverzicht hoofdklasse C 2016

Langzaam maar zeker komen de eerste wijzigingen in de selecties van de clubs uit de hoofdklasse C binnen rollen. Het is dus weer tijd om de vertrekkende en komende spelers en trainers bij de clubs in het laatste jaar van de hoofdklasse C op een rij te zetten in het transferoverzicht. Voor de transfers, fouten, aanvullingen en overige tips kan gemaild worden naar zonda…

Lees verder

Volg ons via:


Statistieken

Vandaag zijn er 101 bezoekers geweest, goed voor 223 hits.

Vanaf 2008 zijn er 1210443 bezoekers geweest, goed voor 7974151 hits.

Er zijn nu 10 bezoekers aanwezig.

Nieuws
FC Lienden stopt na dit seizoen op de zondag

Het bestuur en de sponsoren van FC Lienden hebben dinsdagavond de stekker uit de de virtuele nummer twee van de topklasse op zondag getrokken. "Een zwarte dag", aldus voorzitter Dick van Ommeren van FC Lienden. Er is geen geld om volgend seizoen een topklasse waardig elftal op de been te brengen. Daarmee is voorlopig een eind gekomen aan topamateurvoetbal op zondag in de Betuwe.

door Andor Heij

"Vandaag is het een zwarte dag voor ons allen", zegt voorzitter Van Ommeren van FC Lienden in een verklaring. "Ons paradepaardje zondag 1 wordt aan het einde van dit seizoen uit de competitie genomen. Een aantal redenen is hier debet aan: De sterke terugloop van het aantal businessclub-leden, waardoor te weinig schouders een te zware financiële last moeten dragen", aldus een diep teleurgestelde Van Ommeren.

Het plan om met meer spelers uit de regio te gaan werken in combinatie met enkele dragende krachten van buiten is ook niet gelukt zegt Van Ommeren. "Er is te weinig regionaal talent voorhanden en er zijn dragende spelers die onverwacht toch opstappen, terwijl ze de kapstok waren voor de nieuwe plannen. Kortom te veel problemen om er weer voor nog een seizoen voor te gaan. Mijn en onze teleurstelling is groot. Hopelijk zien we kans om met onze zaterdag 1 nog wat stappen omhoog te zetten."

Zaterdag
De zaterdagafdeling van FC Lienden is lijstaanvoerder in de derde klasse A in oost, maar bestaat uit echte liefhebbers. Maar de kans bestaat dat FC Lienden zich op zaterdag wat meer gaat roeren, want het is geen publiek geheim dat de club een grotere voorkeur heeft voor het zaterdagvoetbal dan het spelen op zondag.


FC Lienden dit seizoen in actie tegen koploper Achilles'29, foto: Gerald van Zanten

Opmars
FC Lienden was tot 2004 een anonieme derde klasser. Vanaf dat moment werd een opmars in gezet. In 2005 werd Hans Kraay jr. als trainer aangesteld en onder Kraay jr. stoomde FC Lienden naar het hoogste amateurniveau. Kraay jr. wist veel oud profs te interesseren voor een semi-prof bestaan in Lienden en de bevlogen trainer zorgde zelf voor de nodige publiciteit. De term 'jasjes smijten' werd zelfs aan de trainer gekoppeld. Na vier jaar hoofdklasse promoveerde FC Lienden naar de nieuwe topklasse en haalde de tiende plek.

Beker
In de KNVB beker waren er mooie successen voor FC Lienden onder Kraay jr. In 2008 werd Vitesse uit het bekertoernooi geknikkerd en in de volgende ronde had Roda JC een verlenging nodig om de blauw witte formatie van Lienden van zich af te schudden.


Hans Kraay jr. bij een training van FC Lienden. Foto Freddy v/d Berg

Na een jaar topklasse nam de relatief onbekende tweede trainer van FC Lienden, Jan Veldhuizen, het roer over. Hij presteerde met een zevende plek in de topklasse beter dan Kraay jr, maar desondanks moest Veldhuizen het veld ruimen. Met ex-prof, en kampioenenmaker bij WKE, André Paus werd weer een behoorlijke naam in huis gehaald. Maar Paus vond het plan om met enkele 'sterkhouders' en talent uit de regio onvoldoende ambitie uitstralen en wilde zijn contract niet verlengen.

Met opbouwtrainer Hans van der Haar die het talent uit de omgeving moest opleiden hoopte FC Lienden het naderende onheil van zich af te wenden. Maar toen dragende spelers als Niek Ripson en Revy Rosalia afhaakten hield het bestuur het voor gezien. Met doelman Armand van den Top en OJC Rosmalen spits Tony de Groot hoopte FC Lienden de selectie nog te versterken. De Groot zei al rond te zijn met FC Lienden, maar de club wilde het nog even onder de pet houden. De reden daarvan werd dinsdagavond duidelijk. Het topamateurvoetbal verliest een kleurrijke club uit de Betuwe.

Versterkte promotie
Waarschijnlijk volgt er een versterkte promotie vanuit de hoofdklassen. Dat is nog niet helemaal zeker, maar hoofdklassers FC Hilversum en SC Feyenoord uit A stoppen aan het einde van het seizoen met hun zondagafdelingen. De KNVB besloot daarna dat er een versterkte promotie plaats vindt uit de lagere klassen. Naar verwachting gaan dus beide finalisten van de nacompetitie naar de topklasse.
Gepubliceerd door: Andor Heij
Gepubliceerd op: 29-01-2013 om 20:41
Bekeken: 4342 keer

Hyves | Headliner | Voetbaltracker